Обрат! Джонсън остава премиер, британският парламент гласува против оставката му

Обрат! Джонсън остава премиер, британският парламент гласува против оставката му
A A+ A++ A

Камарата на общините (долната камара на британския парламент) отказа да подкрепи вот на недоверие към правителството на Борис Джонсън. 349 депутати гласуваха против вота, докато 238 гласуваха за, съобщава The Guardian.

През юни подобно гласуване се проведе и в британския парламент, засягащо лично премиера. Той също се провали, но в началото на юли около 50 души напуснаха правителството на Джонсън и премиерът беше принуден да подаде оставка. Той ще остане ръководител на Консервативната партия и правителството, докато не бъде избран нов лидер от съпартийците му. Това трябва да стане през септември.

Според Ройтерс вотът на вот на недоверие към правителството на Джонсън е иницииран от самото правителство. Това беше реакция на опитите на Лейбъристката партия и други опозиционни сили да принудят оставката на Джонсън и неговия кабинет сега, без да чакат нови парламентарни избори.

Гласуването се провали, защото Консервативната партия, която държи мнозинството от местата в Камарата на общините, не се интересува от провеждането на общи избори сега - по-специално поради липсата на лидер в партията, пише The Independent.

#Борис Джонсън #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"