Семеен бизнес: Спипаха Щерион и Никола с 413 саксии канабис, 15 бойни оръжия, 3 бомби и гранатомет

Семеен бизнес: Спипаха Щерион и Никола с 413 саксии канабис, 15 бойни оръжия, 3 бомби и гранатомет
A A+ A++ A

Ето ги снимките на 48-годишния Щерион Джамбазов и на 24-годишния Никола Батилов, които са заловени при спецакция на Елените и Свети Влас с 413 саксии канабис, 15 бойни оръжия и 3 бомби. 

Между двамата връзката е дъщерята на Щерион, която е гадже на Никола. Така се е заформил семейният бизнес с отглеждането на марихуаната в особено големи количества, пишат колегите от бургаския сайт Флагман.бг.. 

Бащината къща на Щерион е била наркодепото, където полицаи от сектор "Наркотици" са установили растенията и пригодената оранжерия за продукцията. 

В лек автомобил Опел на Елените пък са намерени 23 кг. марихуана, разпределена в множество пакети по 500 гр. и още оръжия. 

Сред бойния арсенал са два автомата, гранатомет и две самоделни взривни устройства - 9 пистолета различни по калибър и боеприпаси за тях, 2 автомата „Калашников“ и боеприпаси за тях, 2 пушки различни модели с боеприпаси, 1 гранатомет в готовност за ползване, 1 бойна граната, 5 заглушителя – за автомата и за пистолетите, 3 самоделни взривни устройства, подготвени за незабавна употреба. Имало е и гранатомет, който, ако бъде взривен, може да има унищожителни последствия и да убие десетки души. 

По мнение на специалисти от ОДМВр-Бургас, изработката на заглушителите и самоделните взривни устройства е на изключително високо ниво, което означава, че Никола Батилов и Щерион Джамбазов са действали прецизно. 90% от оръжията са със заличени номера.

По информация на Флагман.бг, на всяко оръжие назначена експертиза, тъй като криминалисти имат съмнения, че с някои от пистолетите може да е било извършено престъпление, което към днешна дата да не е разкрито. 

#гранатомет #канабис #Елените #Свети Влас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници