Нашата туристка Инна сравни цените от заведение в Кавала с тези по Черноморието! Изводите са за вас

Нашата туристка Инна сравни цените от заведение в Кавала с тези по Черноморието! Изводите са за вас
A A+ A++ A

В момента туристическият сезон у нас, както и в Гърция, тече с пълна пара. В разгара на лятото е любопитно да се сравнят конкретни места и заведения по родното Черноморие с тези в Северна Гърция. По лесен и достъпен начин това е направила Инна Георгиева, която взима за база заведение на кея в предпочитания от много българи Кавала и кръчма по Южното ни море.

Тя е публикувала своя разказ от първо лице за цени, грамажи, обслужване и плажове във Фейсбук групата Как да пътуваме по-дълго, по-изгодно, по-щастливо, а ние го правим достояние на читателите си, които сами могат да си направят изводите:

Относно цените по заведенията в Гърция и България...

Здравейте, група! Не обичам да пиша постове по групите и да влизам в излишни полемики с хората, но понеже скоро четох една публикация с хиляди коментари на двата полюса под нея, искам да споделя и моите пресни впечатления, понеже преди две седмици почивахме в Гърция, а снощи се върнахме от нашето черноморие, та ми е съвсем актуално! Интересно ми стана за абсолютно една и съща поръчка в Гърция-Кавала, заведение Немезис на улицата на пристанището, и на южното черноморие, хотел и ресторант Морско конче към него. Та поръчката и на двете места включваше гръцка салата, две ципури на скара, бутилчица Узо 200 мл, една бира за съпруга ми и голяма бутилка минерална вода (в Гърция си я донесоха без да я поръчваме, плюс панерче дъхав хляб, в България си я поръчахме допълнително). За вкуса, големината на порциите и обслужването на храната в Гърция не знам дали има нужда да говоря... хората които са били там знаят... та за поръчката ми в България- ципурата по грамаж в менюто беше 350 гр. (както и тази в Гърция междувпрочем).... Та... донесоха ми една рибка няма и двеста грама, която при това не беше и ципура!!!! Нещо от сорта на кефалче, или не знам какво... не обичам да правя сцени по заведенията, но все пак казах на сервитьорката, че това не е ципура(размера дори не съм го коментирала). Тя настояваше, че готвачът й го е дал за ципура, отиде все пак до кухнята, върна се... ципура било(аз не съм яла ципура все едно 😉 ) Както и да е, взех си порцията-пергамент, нещо претоплено от преди два дена поне, кефалче или друга неизвестна риба. "Гръцката салата" беше една миниатюрна чинийка с домати, краставици, чушка, и пет кубченца сиренце върху това нещо. Узото си беше узо 🙂... Сметката- в Гърция за тази поръчка платихме 30 евро с бакшиша и едва си изядохме порциите. В България сметката ни беше 70 лв, без бакшиша и бяхме леко гладни и с горчив привкус от обслужването... Еми това е... Плажовете, на които ходихме, и на двете места бяха перфектни, перфектни, така че в случая поста ми не е равносметка на моретата ни, а на самата храна! И моля, хора, които имат желание да пишат къде да почивам,

моля не започвайте!!! Ще си почивам където си искам 🙂

Хубав и усмихнат ден на всички в групата!

#Кавала #Черноморието #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"