Свиленски взе мандата за БСП от Радев, Нинова призна, че няма име за премиер

Свиленски взе мандата за БСП от Радев, Нинова призна, че няма име за премиер
A A+ A++ A

"БСП успя да запази добрия тон, показахте, че можете да търсите консенсус, да работите заедно със своите политически опоненти".

Това каза президентът Румен Радев, докато връчваше третия мандат за съставяне на правителство на шефа на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

"Възлагам на ПГ на БСП да посочи кандидат за министър председател. Ценностите, които обединяват хората в левицата - мир, справедливост, свобода трябва да са и ценности на всяко едно българско правителсво", каза още президентът.

На излизане от президентството Нинова заяви, че все още няма име за премиер. Първото, което ще направят е да сложат програмата, изработена от трите партии на масата за първия мандат.

"Смятаме, че първата по големина партия трябва да излъчи кандидата за премиер, а това е ПП", каза Нинова. Министрите щели да се уточняват след като се постигне съгласие. Но БСП държи на досегашните си титуляри.

"Досега с "Демократична България" работехме добре, разумно, винаги намирахме решение на въпроси, които са ни разделяли", каза Нинова.

#Георги Свиленски #БСП #Корнелия Нинова #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"