Сметната палата: АПИ незаконно е захранила със 118 млн. лв. определена фирма за тол системата

Сметната палата: АПИ незаконно е захранила със 118 млн. лв. определена фирма за тол системата
A A+ A++ A

Сметната палата излезе със заключение - изборът на фирмата, която поддържа ТОЛ системата, не съответства на закона. Това показвал и одитния доклад на договорът между АПИ и частната компания. Заключенията са внесени в Народното събране.

Изводите на Сметната палата показват, че няма основание да се приеме, че въпросната фирма е без конкуренция, пише в доклада до депутатите. Не може и да бъде установено как са изчислени планираните 118 милиона лева по договора между държавата и частната компания.

От Сметната палата обясняват, че предметът на поръчката е „Проактивен мониторинг, експлоатационна поддръжка за взаимодействието между програмните и апаратните ресурси и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т. (електронна винетка)“.

#тол система #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »