Президентът отива в Карлово, събитията там, свързани с Дякона, са през целия ден

Президентът отива в Карлово, събитията там, свързани с Дякона, са през целия ден
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев ще посети днес Карлово, където ще участва в отбелязването на 185 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тържествен митинг-заря на пл. „Васил Левски“ по традиция ще бъде кулминацията на проявите, посветени на рождената дата на националния герой.

В 21:00 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия. Държавният глава ще произнесе слово и ще отдаде почит пред паметника на Апостола на свободата.

Мероприятията започнаха още в 9 часа с отслужването на тържествена света литургия в храма „Св. Николай“ в Карлово. След нея бяха поднесени цветя на гроба на майката на Левски Гина Кунчева и бяха посрещнати участниците в Националния поход „По стъпките на Апостола“. Тази година има рекорден брой участници – 250.

По обяд в националния музей „В. Левски“ ще бъдат връчени наградите на едноименната фондация и местния комитет „Левски“ и ще бъдат представени най-новите печатни издания, посветени на Дякона.

Вечерта знамето на карловския революционен комитет ще бъде изнесено от музея и с шествие ще бъде занесено до площад „Васил Левски“, където ще се проведе тържественият митинг заря.

#Карлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »