Екатерина Захариева: Ще имаме кабинет на мафията, ако бившите коалиционни партньори се прегърнат в мандата на БСП

Екатерина Захариева: Ще имаме кабинет на мафията, ако бившите коалиционни партньори се прегърнат в мандата на БСП
A A+ A++ A

Ако бившите коалиционни партньори се разберат и сформират кабинет с третия мандат (б.а. който президентът днес ще връчи на БСП в късния следобед), това ще е правителство на мафията, каза в Тази сутрин“ по БНТ депутатката от ГЕРБ Екатерина Захариева. 

„Не съм изненадана, че президентът връчи третия мандат на БСП. Беше логично и очаквано“, добави тя.

„На която и от трите партии да беше го дал, шансовете за предсрочни избори са почти еднакви. Не знам как ще забравят червените линии и думите, които си изричаха един на друг. Имаха остра риторика още преди изтеглянето на Слави Трифонов на министрите на ИТН“, заяви бившият външен министър.

„Те си разменяха такива думи, каквито дори не се казваха от опозицията за кабинета. То не се наричаха мафия, какво ли не беше. Сега, ако успеят да се разберат, ще имат правителство с участието на мафията, защото Кирил Петков и Асен Василев започнаха да наричат Слави и неговата партия така. Сега продължават да дърпат и да натискат не знам с какви методи народни представители. Не знам дали тези момчета осъзнават, че това не е демократично“, коментира тя. 

„Този парламент е изчерпан. Ние не сме много щастливи от този факт. Трябва да се отиде отново на избори“, заяви Захариева.

Според нея, българският интерес е защитен с подписаният вчера протокол със Северна Македония. 

„Неслучайно ние от ГЕРБ и лидерът ни направихме пресконференция още, когато правителството мълчеше. Стана ми смешно, когато вчера обявиха, че и опозицията го била одобрила. Истината е, че ако не бяхме ние и това, което Бойко Борисов каза, те нямаше дори да посмеят да го предложат на Народното събрание. Ние трябваше да внесем проект на решение, след което се сетиха и те, забавяйки нещата“, добави тя.  

„Ние сме сложили ценностите си на масата. Нека видим какво ще се случи. Избирателите първо трябва да ни гласуват доверие и да сме първа политическа сила. Искрено се надявам да го направят, защото виждам какво се случва в България. Дали живеят по-добре или по-зле от т.нар. промяна? След това ще разговаряме с партиите, които защитават тези ценности. Крайно време е българските политици да престанат да се заричат с „никога това“. Трябва да разберат, че коалицията не е брак“, заяви бившият външен министър. 

„Ние не сме в изолация. Ходим сред хората и не чувствам такова нещо. Не Кирил и Асен, а българските граждани трябва да решат дали ще сме на власт. Трябва да го проумеят най-после“, добави тя. 

#Екатерина Захариева #БСП #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"