Ето къде ще грее слънце и къде ще вали

Ето къде ще грее слънце и къде ще вали
A A+ A++ A

Неделният ден ще започне със слънчево време. Следобед над планинските райони от Югозападна и  България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад в Дунавската равнина ще се усили и температурите слабо ще се понижат.

Максималните температури ще се повишат до 31-33°С, по-високи в Горнотракийската низина, Южна България и Северна България – до 35-36°С. 

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя над крайните североизточни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме валежи и гръмотевици, но след полунощ явленията ще затихнат. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Морската вода ще е 24°-26°.

Времето в София

През деня ще е предимно слънчево и топло. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и привечер са възможни валежи, придружени от гръмотевици. 

Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните - до 30°С.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм, но нека да се вземат под внимание очакваните следобедни валежи! Около обяд в масивите от Западна  България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра - около 19°.

Времето на Балканите

Предимно слънчево и топло. Причината за това е мощен пренос на по-топла въздушна маса. Следобед, главно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни валежи очакваме над Карпатите и Молдова, като там се очакват и силни бури.

Източник: MeteoBalkans.com

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »