Обама се представи по-добре от Ромни на втория дебат

Обама се представи по-добре от Ромни на втория дебат
Обама беше агресивен в началото на диспута, рязко критикувайки икономическата програма на Ромни. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Президентът Барак Обама се представи по-добри от съперника си Мит Ромни на втория телевизионен дебат, състоял се във вторник вечерта в университета Хофстра в град Хемпсдед, щата Ню Йорк.

Според Си Ен Ен, 46 процента от зрителите смятат за победител Обама, срещу 39 процента за Ромни. Анкетата на Си Би Ес показва съотношение 37 срещу 30 в полза на Обама, предаде БТА.

При първия дебат зрителите дадоха предпочитание на Ромни.

В продължение на 90 минути двамата отговаряха на въпросите на група от 82 избиратели, които още не са решили за кого ще гласуват.

По време на дебата Обама обвини републиканския си съперник Мит Ромни, че иска да облагодетелства само богатите американци.

Отговаряйки на въпрос на студенти от аудиторията за високата безработица в САЩ Ромни обеща, че като стане президент, в течение на 4 години ще създаде 12 милиона работни места.

„Аз знам как да създам добри работни места и да възстановя икономиката на страната", увери той.

Обама беше агресивен в началото на диспута, рязко критикувайки икономическата програма на Ромни.

„Губернаторът Ромни казва, че има програма от пет точки. Губернаторът Ромни няма програма от пет точки, а само от една точка – да направи така, че най-богатите да играят по различни правила", заяви Обама, който често повишаваше глас, ходейки енергично по подиума.

„Това беше неговата философия в частния сектор, това беше неговата философия като губернатор, и това беше неговата философия като кандидат-президент", добави Обама по адрес на конкурента си.

Ромни обвини съперника си за стагниращата икономика в страната и високите цени на бензина.

„Средната класа беше смазана през последните четири години, а работните места бяха твърде оскъдни", заяви бившият губернатор на Масачузетс.

По думите на Ромни разходите, правени от правителството на Обама, раздуват дефицита и ще доведат до увеличения на данъците.

Мит Ромни заяви, че нападението срещу американското консулство в либийския град Бенгази, при което бяха убити посланикът на САЩ Кристофър Стивънс и други трима американци, илюстрира провала на външната политика на президента Барак Обама.

„Това беше терористично нападение", каза Ромни.

Обама репликира, като обвини съперника си, че политизира трагичните събития в Бенгази.

„Да се опитваш да печелиш политически точки, това не е начинът, по който действа един главнокомандващ. Вие се опитвате да превърнете националната сигурност в политически въпрос", каза президентът.

Третият дебат между двамата ще се проведе на 22 октомври.

#Барак Обама #Мит Ромни #Ню Йорк #Президент на САЩ #Масачузетс #САЩ #Кристофър Стивънс #Бенгази

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници