Пробата на Семерджиев се оказа положителна за амфетамини

Пробата на Семерджиев се оказа положителна за амфетамини
A A+ A++ A

Георги Семерджиев е шофирал под въздействието на метамфетамин. Това показва кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета. Пробата беше взета около 48 часа след инцидента по силата на съдебно решение. Медицинският екип е отишъл на място в Националното следствие, където беше задържан водачът на джипа.

След катастрофата стана ясно, че полицайка е помогнала на Семерджиев да се укрие. Симона Радева е оказала помощ, като е участвала в подсигуряването на стълба, с която той да се прибере в дома си. Това обявиха от прокуратурата по време на заседанието на Софийския градски съд.

Все още не е обявено официално каква точно е била ролята на полицай Радева във фаталната нощ и какви са били отношенията й с Георги Семерджиев. И дали тя е била с него в автомобила му или само му е помогнала в укриването. Знае се, че тя е била на разпит, но към момента няма повече данни. Самата тя заяви малко след катастрофата, че съвестта й е чиста.

Прокуратурата повдигна общо пет обвинения на Семерджиев. Последното бе за шофиране на автомобил с фалшиви номера в деня на трагедията. Другите са за притежание на наркотици, след като в катастрофиралата кола бяха намерени амфетамини. Те не са били в голямо количество, но все пак попадат под ударите на закона. Предходните три обвинения са за причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – фалшиво свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

#Георги Семерджиев #амфетамини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?