ДПС при Румен Радев: В такива ситуации винаги сме играли отговорна роля

ДПС при Румен Радев: В такива ситуации винаги сме играли отговорна роля
A A+ A++ A

Представителите на ДПС влязоха на консултации при държавния глава Румен Радев. Президентът обяви, че очаква те да направят предложения, въз основа на своя опит.

"Уважаеми представители на ръководството на ДПС, добре дошли в президентската институцията.

Вие вече декларирахте, че виждате изход в предсрочни парламентарни избори. Вашата партия е натрупала дългогодишен опит в парламентаризма, което предвижда реална отговорност пред гражданите. Как вие виждате ролята на вашата партия за излизане от тази ситуация и намирането на диалог, за да предотвратим тези кризи в период, в който няма да има парламент и правителство, което да взима важни решения?" Това обяви държавният глава Румен Радев при посрещането на представителите на ДПС.
"Наситина се намираме в една политическа, социална и икономическа криза. Виждаме енергийна криза, която е факт. В тази ситуация имаме и политическа криза. Още през април заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в народното събрание и сегашното управление е грешна. Политическата логика диктува, тази власт, която е основана на разделението и реваншизма да падне.

Ние сме отговорна политическа партия със своя опит в българския политически и демократичен живот. В такива кризисни ситуации ДПС винаги е играло отговорна роля. В настоящата ситуация ние заявихме, че за да бъде променена формулата, по която да се формират мнозинства, са нужни предсрочни избори. Трябва нова основа на къщата, за да се формират нови модели.

Предсрочни избори ще има, но трябва обсъдим какво ще правим в периода, докато те се проведат. До вчера ме питаха, дали ще посетя тези консултации? От сега заявяваме, че ще си носим нашата отговорност, без да бягаме от нея", обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

#ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"