Радев пита ГЕРБ: Как виждате покрай въпроса за властта да се решат и проблемите?

Радев пита ГЕРБ: Как виждате покрай въпроса за властта да се решат и проблемите?
A A+ A++ A

Президентът прие за консултации представителите на ГЕРБ-СДС. „Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал за излъчване на устойчиво мнозинство в настоящото Народно събрание. В същото време хората очакват решаване на техните проблеми и голяма част от тях се коренят още от предишни управления. Вие с големия си парламентарен и управленски опит напълно осъзнавате какво означава в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент, да има преходни моменти, в които администрацията да не може да работи с пълен капацитет. Как вие виждате покрай въпроса за властта да се решат и проблемите на хората без забавяне с усилията на всички политически сили и цялата администрация“, им каза държавният глава.

Румен Радев изрази очакване да чуе формулата на коалицията и ролята, която виждат за себе си за преодоляване на кризата, решаване на проблемите и излизане от основната криза, която, по думите му, в момента е политическата.

„Фактът, че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата да се справи с тези кризи“, обърна се към президента Десислава Атанасова.

По думите ѝ през изминалите седмици парламентарната група на ГЕРБ-СДС е предлагала такива решения и в голямата си част НС ги е подкрепило. И даде пример с компенсациите за бизнеса, общините, храмовете и болниците, свързано с цената на електроенергията, както и с решението за мораториум на цената на електроенергията на битовите потребители.

„Тук сме с целия опит и експертиза на нашата парламентарна група и сме готови да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите, но това не означава, че нашето становище затова, че не може да има стабилно мнозинство в 47-ото НС, се е променило“, заяви Атанасова, цитирана от БНТ.

Президентът провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"