Костадинов пита: Кога ще изгоним 50 американски дипломати?

Костадинов пита: Кога ще изгоним 50 американски дипломати?
A A+ A++ A

Искаме да спечелим предсрочни избори и да управляваме самостоятелно, заяви лидерът на "Възраждане".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов определи днешните консултации на президента Румен Радев с партиите от 47-ото НС като още един ден губене на време.

"Президентът забавя процедурата, опитвайки се да даде шанс на партиите да съставят правителство. Ако получим мандат, ще го върнем веднага, защото единственият изход от политическата криза са предсрочните избори. Това НС е тотално деградирало, морално фалирало и идейно импотентно. Това НС е срам за българския парламентаризъм", заяви Костадинов в студиото на "България сутрин".

Той е убеден, че ако се състави правителство в този парламент, през зимата ни чака катастрофа, а България ще загине.

"Управляват ни платени отвън хора, чиято цел е България да бъде унищожена като държава. Хора, които ни водят към сриване на икономиката и война с Русия. Искат да осъществят украински сценарий в България", категоричен бе Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Възраждане" очаква президентът да даде третия мандат на БСП, "Демократична България" или "Има такъв народ". "Възраждане" обаче категорично няма да подкрепи никакъв кабинет.

"Хората, които в момента искат да съставят кабинет, заплашват съществуването на България. Бихме се коалирали единствено и само с българския народ. Искаме да спечелим предсрочни избори и да управляваме самостоятелно. Разполагаме с наша социология, която показват, че от 3 месеца "Възраждане" е първа политическа сила с 22%. В хода на кампанията може да се окаже, че "Възраждане" печели с повече от 50%", каза още Костадинов.

По думите му БСП и ДБ в момента са страстно прегърнати. Костадинов алармира, че населението ни намалява с по 100 хил. души на година и на евентуални избори наесен ще отидем на референдум за запазване съществуването на България.

Напусналият партия "Възраждане" депутат Елена Гунчева отправи критики към Костадинов в ефира на "България сутрин", че проценти от заплатите на народните представители се дават като безотчетни пари за сътрудници, мероприятия с избиратели и никой не знае къде са парите.

"Елена Гунчева беше от гражданската квота на "Възраждане". Оказа се неправилен избор, извинявам се на нашите избирателите за тази грешка. Всяка партия в парламента има право на безплатни офиси, за какви платени приемни говорим? Това е откровена лъжа. Парите се използват за партийни нужди и се отчитат всеки месец. Нейният подпис стои под решението за предоставяне на тези средства на нашия организационен секретар, който ги харчи с отчет пред депутатите", отговори Костадинов.

И изтъкна, че "Възраждане" е най-продуктивната организация в този парламент - с внесени 46 законопроекта.

"Кой ги караше да се присъединяват към санкциите срещу Русия и да гонят руски дипломати? Защо не правят същото нещо с американските? Кога ще изгоним 50 американски дипломати?", обърна се Костадинов към Кирил Петков и Асен Василев.

Той предупреди, че България има газ до средата на август. Ако газът от Русия е по-евтин от другите, ще си доставяме от Русия. Ако е по-евтин от САЩ, ще си доставяме от САЩ. Интересува ни българският народ да не плаща висока цена, коментира още Костадинов.

#Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »