Благомира Василева - съвети за инфлуенсъри, пътувания и къде почива Путин? ВИДЕО

Благомира Василева - съвети за инфлуенсъри, пътувания и къде почива Путин? ВИДЕО
YouTube Peika&Jenite
A A+ A++ A

Благомира Василева странства по света, посещавайки невероятни екзотични кътчета. Поканихме я при нас, за да ни разкаже за красотата на остров Сардиния, пустините на Тунис и нестандартната храна в Тайланд.

Също така тя сподели кои са най-любимите ѝ места по света и коя държава не спира да я изненадва всеки пък, когато е там.

Здравей, Благомира! Разкажи ни малко за твоето последно пътуване. Къде беше съвсем доскоро?

Съвсем скоро бях на остров Сардиния, а седмица преди това се върнах от о-в Джерба. Това бяха последните ми две пътувания. Те се случиха от края на май до средата на юни.

Кое от двете места те впечатли повече?

И двете места са изключително красиви и впечатляват, но по много различен начин. В сардини природата е давала в изобилие. Там са най-красивите плажове в Европа. Не съм виждала по-бистра, смарагдова вода. Пясъкът е фин и бях. Островът е много зелен, хората са прекрасни. Като европейски остров Сардиния впечатлява с богатата си природа.

От друга страна о-в Джерба в Тунис си е пустиня. Там е коренно различно от това, на което сме свикнали. Почти няма зеленина - единствените растения са финикови палми, които обаче са в огромни количества. Другата растителност са маслинови дръвчета. Всичко друго е пясък, все пак Сахара е там. Впечатли ме битът на тунизийците по много различен начин.

Как се разбираш с храната, която се предлага на екзотичните места, които посещаваш?

Опитва съм улична храна. Била съм в Тайланд и много се бях интересувала от това колко люта и проблемна храната. Бях тръгнала с много лекарства, но в крайна сметка не ми се наложи да ги използвам, храната беше много хубава. Точно там ядох крокодил. Обикновено не ям месо, но все пак исках да видя какво е. Не се осмелих обаче да опитам скорпионите на клечки.

Успя ли да пътуваш из България по време на пандемията?

Много обичам да ходя по северното Черноморие. Когато всичко беше затворена, през една от зимите отидохме  на север от Варна - Каварна, нос Калиакра. Много често хода до Пловдив, обичам Родопите и Рила.

Връщаме се на о-в Сардиния. Споделяш, че там изглежда луксозно, но всъщност има много бюджетни места. Разкажи ни малко повече

Сардиния е с репутация на много луксозна дестинация. Има една ивица Коста Смералда, което е любимо място на милиардерите. Там могат да се видят огромни яхти и кораби. Пътуват само с частни хеликоптери и Ферари. Но това е много малка част от Сардиния. Има и бюджетни места, на които човек може да се докосне до този свят. Цените са напълно нормални, както в хотелите, така и по магазините.

Къде предпочиташ да отсядаш - в хубав хотел или нямаш нищо против да бъдеш и сред природата?

Не съм фен на палатките. Но пък нямам и изискване хотелът да е много луксозен. Стига да има баня и нормални условия, всичко би било наред. Не съм обаче фен на каравани и подобен начин на пътуване.

Кое е любимото ти място? Къде би се връщала отново и отново?

Бих се връщала в Азия постоянно. Иначе Италия е държавата, която съм обиколила почти изцяло, но не спира да ме радва, всеки път, когато се върна. Също така бих ходила постоянно и в Париж. Това е любимият ми град.

От кое място е останала разочарована, как поддържа своя блог и какви са трудностите, през които е преминала в началото? Каква е тайната на успеха ѝ в социалните мрежи и къде ще бъде следващата ѝ почивка?

Гледайте нашето ново видео, в което ще разберете всичко това и още любопитни детайли като например къде почиват Путин и Берлускони:

 

#Путин #Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »