Слънчев петък

Слънчев петък
A A+ A++ A

Ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Вятърът ще е слаб, от североизток, в Източна България – от югоизток. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°. Седмична прогноза за времето за 11-17 юли До средата на седмицата ще остане сравнително хладно за юли, с предимно северозападен вятър, умерен, в Дунавската равнина и на места.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Атмосферното налягане още ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 3 мин. и залязва в 21 ч. и 1 мин.

Продължителността на деня е 14 ч. и 58 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 35 мин. и изгрява в 22 ч. и 52 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »