Иван Калчев-Глиги пак се върна като доброволец на фронта в Украйна, занесе много неща

Иван Калчев-Глиги пак се върна като доброволец на фронта в Украйна, занесе много неща
A A+ A++ A

Иван Калчев-Глиги отново пое към Украйна като доброволец на фронта. Смелчагата прави това за втори път в рамките на войната, която Русия поде. Той се върна за кратко в България и бе сред на-канените и интересни събеседници в медиите. За този период успя да събере сили и енергия, а и доста средства от дарители и сега пак е готов да се жертва в името на това Украйна да успее да отблъсне агресора и да извоюва свободата си.

ЕТО КАКВО НАПИСА ПО ТЕМАТА ИВАН КАЛЧЕВ-ГЛИГИ:

Когато четете това, аз вече ще съм в Украйна, в бойната си част. Двете возила - бус и джип, бяха регистрирани, ремонтирани и напълнени догоре с машини, инструменти, гориво и храна - благодарение на вашите дарения. Парите стигнаха точно, при условие че само последното пазаруване в супермаркет излезе към 2000 лв - и то колкото да донеса традиционно български храни - кисело мляко, сирене, лютеница, консервирани сарми и мусака; даже не съм купувал нищо месно. При първа възможност ще пусна снимки на легионери, които нагъват филии с лютеница и сирене!

За малкото дни в България освен че обиколих основните медии, успях и да поставя началото на учредяване на фондация, която ще продължи делото по подкрепа на украинския народ в борбата срещу агресора. Нищо от това нямаше да се случи без всички доброволци, които помогнаха и с труда и уменията си. Такива моменти ми връщат вярата, че можем да сме народ, а не племе!

По принцип съм за пълна прозрачност, но в случая е по-важна сигурността, така че гарантирам пълната анонимност на всички дарители - никакви лични данни не са съхранени никъде. Особена благодарност получават хората, които направо дариха оборудване - това ми спести много време и усилия.

С това обявявам и началото на следващата кампания за събиране на средства. Поръчал съм две високотехнологични системи, които едновременно ще са много полезни тук, ще покажат нагледно колко невярно е твърдението, че в България нищо не се произвежда, а също и че дори да не сме изпратили гаубици и много доброволци в пехотата, българските инженери и програмисти могат да са много по-полезни. Това е всичко, което мога да споделя засега, осъзнавайки абсурдността на ситуацията да искам дарения за неща, които дори не мога да назова публично.

На сайта https://mensetvis.org/ има форма, попълвате там само e-mail адреса си, по желание - коментар, и на мейла доброволец от фондацията ще ви изпрати данни за сметката. Когато съберем необходимата сума, ще спрем да приемаме дарения, а всички следващи дарители ще информираме когато започнем друга кампания.

#Иван Калчев - Глиги #война #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"