Алтерко регистрира приходи от 35,9 млн. лв. от продажби за първата половина на 2022 г. и надмина прогнозните очаквания

Алтерко регистрира приходи от 35,9 млн. лв. от продажби за първата половина на 2022 г. и надмина прогнозните очаквания
A A+ A++ A

Алтерко, технологичният иноватор в IoT сферата(BSE: A4L / ISIN: BG1100003166), отчете по предварителни данни 37,1% ръст на консолидираните приходи от продажби за първите 6 месеца на 2022 г. спрямо същия период през 2021. Приходите от над 100-те пазара, на които днес компанията оперира, са в размер на 35,9 млн. лв. (18,3 млн. евро), като преобладаващ дял от тях – 34,2 млн. лв. (17,5 млн. евро), идват от продуктовата линия за домашна автоматизация на компанията –Shelly. Линията смарт устройства отчита 37,5% ръст спрямо същия период през 2021 г. на базата на предварителни вътрешни изчисления на компанията за 2022 г. От своя страна MyKi, другият водещ бранд на компанията, включващ GPS устройства и такива за лична грижа, също регистрира повишен потребителски интерес и 28.3% по-силни приходи от продажби за първите 6 месеца (1,7 млн. лв.). Така брандът възвръща резултатите си от преди старта на световната пандемия. Компанията ще публикува официалните си финансови резултати за второто тримесечие на 2022 г. на консолидирана база не по-късно от29 август 2022 г.

 

Силните приходни резултати на Алтерко надхвърлят прогнозните очаквания, както за второто тримесечие, така и за първата половина на 2022 г., и са доказателство за успешния оперативен модел на компанията и предприемаческата далновидност, която мениджмънтът прояви, насочвайки през последните месеци усилията си към интелигентни устройства за измерване и оптимизация на консумираната електроенергия.По-рано тази година – през април, Алтерко въведе интересна промяна и в управлението на компанията с назначаването на Волфганг Кирш за главен изпълнителен директор, роля която той споделя с един от основателите – Димитър Димитров. Високите резултати на Алтерко са постигнати в контекста на хармоничното управление на двамата професионалисти и ясно показват успеха на този двоен модел на мениджмънт.

 

„Темпът на растеж на компанията ни изпълва с гордост и ни кара да си поставяме все по-амбициозни цели занапред. Финансовите резултати, постигнати за първите 6 месеца на годината, за пореден път надминават прогнозните очаквания и все повече ни приближават към основната ни цел да бъдем в топ 10 на водещите IoT компании на европейския пазар, като енергийната ефективност е един от фокусите ни през 2022 г. за постигане на това“, каза Димитър Димитров, главен изпълнителен директор и основател на Алтерко.

 

„Изключително щастлив съм да съм част от една толкова иновативна и бързо развиваща се технологична компания. А добрите финансови резултати са само още един стимул за целия ни екип да продължаваме напред с още по-високи обороти. Решени сме до края на годината да постигнем темп на растеж от 43% и съм убеден, гледайки страхотния ни екип и прекрасните ни фенове по цял всят, че ще успеем“, коментира Волфганг Кирш, главен изпълнителен директор на Алтерко.

 

За да изпълни плановете си за годината, през втората половина на 2022 г. компанията ще изненада феновете с премиера на нови интелигентни устройва за дома и офиса от линията Shelly. Още следващата седмица Алтерко ще добави няколко нови попълнения съм портфолиото на бранда, а премиерата им ще може да бъде гледана на живо от всички краища на света на 20 юли, 19:00 ч. Повече за събитието тук.

 

 

За Алтерко

Алтерко АД е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите. Алтерко е основано в България, а в дружеството работи екип от млади, талантливи разработчици, които са отдадени на това да създават конкурентни и удобни за потребителите продукти. Групата се състои от 5 дъщерни компании и има офиси в България, Китай, САЩ и Германия,. Продуктите на Алтерко вече покориха над 100 пазара. Дружеството присъства на Българската Фондова Борса от декември 2016 г. и на Франкфуртската Фондова Борса от ноември 2021 г., където акциите му се търгуват под WKN A2DGX9, ISIN BG1100003166, код A4L.

https://allterco.com/

#Алтерко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници