9-годишно дете от Каварна получи инсулт

9-годишно дете от Каварна получи инсулт
A A+ A++ A

9-годишно момче от Каварна е получило инсулт.То е било консултирано в Спешното отделение на МБАЛ-Добрич и е транспортирано до болница във Варна, където е прието с диагноза исхемичен инсулт.

Близките споделили, че през деня детето е било на плаж с леля си. Станало му зле, вдигнало температура, повръщало. Когато се прибрало у дома, получило вид колапс. Не можело нито да говори, нито да се движи. Двете му лели са медицински лица – лекарка и медицинска сестра. Когато видели, че има пяна на устата, разбрали какво се случва, разказва "Про Нюз Добрич".

От Каварна детето е откарано в Спешно отделение на МБАЛ – Добрич, където състоянието му е диагностицирано.

„Имаше клинични белези за инсулт. Макар скенерът да беше разчетен като чист, всички други белези бяха за инсулт. Затова преценихме и го изпратихме към болница във Варна, където разполагат с много добра техника и има възможност детето да получи максимално добра помощ. Преценихме, че така то ще има по-голям шанс“, сподели д-р Яница Радева, консултант от Отделението по педиатрия.

В болницата във Варна то е диагностицирано с исхемичен инсулт. Предстои да се доуточни от какво е предизвикано това състояние, добави д-р Радева.

По данни на близките преди седмица е правен скенер, тъй като момченцето се оплаквало от главоболие, което продължавало от година. Намерени са данни за синузит.

Това е вторият случай на дете с инсулт, с който се сблъскват лекарите от болницата в Добрич за по-малко от година.

 

#Каварна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай