Радев се обяви за избори в началото на октомври

Радев се обяви за избори в началото на октомври
A A+ A++ A
Президентът Румен Радев се обяви за избори в началото на октомври. „Ако изборът на партиите е отново предсрочни избори, считам за целесъобразно изборите да се проведат в началото на октомври“, посочи държавният глава след посещението си в Черна гора.
 
„Очевидно политическата криза и всяка политическа партия с амбиция за обществена подкрепа трябва ясно да заяви какъв изход предлага. Но въпросът за властта не отменя отговорността на политическите партии към гражданите и държавата“, заяви още Радев.

„Трябва да е ясно, че бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата за съставяне на правителството преди края на юли на практика приключва дейността на правителството и на парламента и много важни въпроси остават нерешени“, посочи той.

Радев ще събере партиите на консултации, преди да връчи третия мандат

„Ако и вторият мандат бъде върнат, ще поканя всички парламентарно представени партии на консултации, за да чуя каква формула предлагат за изход от кризата, какви са техните нагласи за коалиране, за търсене на парламентарна подкрепа за съставяне на правителство и около какви приоритети и програма. Според тези критерии ще взема решение на кого да връча третия мандат“, посочи Радев, цитиран от БНР.
 
По думите му политическата криза в страната се изостря и всяка политическа партия трябва ясно да заяви какъв изход предлага.

Предстои да стане ясно кога Румен Радев ще връчи проучвателен мандат на втората по големина парламентарно представена партия – ГЕРБ, която вече обяви, че няма да прави опити за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »