Екшън в Плевен: Жена без книжка с близо 4 промила алкохол открадна кола и помете патрулка

Екшън в Плевен: Жена без книжка с близо 4 промила алкохол открадна кола и помете патрулка
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Плевен наблюдава досъдебно производство, по което в качеството на обвиняема е привлечена жена на 28 години, за три престъпления, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че в ранните часове на 11 юли обвиняемата откраднала кола и шофирала по улиците на Плевен, - в жк. „Сторгозия“.

Причинила две пътнотранспортни произшествия с материални щети по два автомобила, след което напуснала произшествията. Бил е подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането ѝ, направили опит за спирането на автомобила, управляван нея.

Тя не преустановила движението си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало преследване, в което се включили три патрулки, един от които препречил пътя на движение на обвиняемата.

Тя отново не спряла, продължила да шофира, нарушавайки редица правила за движение. Допускайки, че е възможно да причини телесна повреда или смърт на другиго, тя се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ РУ-Плевен.

От произшествието са настъпили материални щети по автомобилите, а на полицаите са причинени телесни повреди. Жената е била тествана за наличие на алкохол в кръвта ѝ, при което уредът отчел концентрация от 3,77 промила. Обвиняемата също е без книжка и е осъждана.

Тя е задържана за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

#Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »