Днешният ден ще се започне със слънце

Днешният ден ще се започне със слънце
A A+ A++ A

Днешният ден ще се започне със слънце, но и ветровито време. Минималните температури ще са от 12 до 18 градуса, в западните полета на места до 10.

Около обед над западните и северните райони ще се заоблачи. Следобед облачността ще бъде повече над Добруджа, с превалявания. Ще духа умерен вятър от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 26 до 31 градуса.

Над морето късно следобед ще има значителна облачност с валежи главно по северното крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от изток-югоизток със скорост до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 27-28 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие ще бъде слабо.

Над планините ще има значителна облачност над Източна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде засилен от северозапад със скорост до 60 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около 5 градуса, а на 1500 м височина - до 13, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

До края на седмицата ни очакват много слънчеви часове и горещо време. От сряда ще се радваме на слънце и повишение на градусите. Дневните температури на места ще достигат над 30 градуса.

#слънце #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"