"Галъп": Учебният материал затруднява децата и родителите

"Галъп": Учебният материал затруднява децата и родителите
A A+ A++ A

Много висок стил на изказа в учебниците и материал, който не е съобразен с възрастта на децата. Нужда от повече примери, обяснения и време за упражнения вместо твърде много информация, както е в момента. Това са основните проблеми, които родителите и децата посочват по отношение на образователния процес.

„По никакъв начин не може да се каже, че критериите на децата са занижени. Когато говорим за висок стил – става дума за академична терминология, учебниците са писани „от големи хора за големи хора”, както се изрази едно дете. Много често не става дума за информацията, която се съдържа в учебниците – за това, че не може да бъде разбрана. Става дума за самият стил, за изказа, за начина, по който са написани – с чуждици, терминология, с академичен изказ”. Това заяви в предаването „Социална мрежа” политологът Яница Петкова от „Галъп”.

„Не мисля, че проблемът е нещо съвсем ново. И  преди 20 години е имало подобни проблеми. Това, за съжаление показва, че системата не се е развила по никакъв начин в полза на децата. И че не сме помръднали особено много по отношение на целите какво искаме да направим с образованието и защо искаме децата да научат тези термини”, подчерта и Пламена Николова от Национална мрежа за децата.

#учители #родители #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »