КНСБ с варианти за допълнителни приходи в Бюджет 2013

КНСБ с варианти за допълнителни приходи в Бюджет 2013
Президентът на КНСБ Пламен Димитров. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В бюджета за 2013 г. има допълнителни възможности за разширение както на приходните, така и на разходните политики, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него в сегашния си вид бюджетът е „доста плах" и не може да гарантира сериозно развитие на бизнеса и икономиката, предаде БНР.

Пет предложения са подготвили от КНСБ, които ще увеличат приходите, тъй като имат опасения, че заетостта и доходите няма да получат своето необходимо увеличение през следващата година.

„Да се справят хората, най-малко, с ценовите равнища и инфлацията, която ги залива през последните дни, пък и предстояща през зимните месеци. От тая гледна точка ние сме набелязали няколко източника на допълнителни приходи", коментира Димитров.

КНСБ настоява за среща с Националния съвет за тристранно сътрудничество, която трябва да бъде свикана от нейния председател финансовият министър Симеон Дянков, на която да бъде обсъден и наборът от разходни политики, които от КНСБ са заложили в исканията си за повече доходи.

От Конфедерацията са поискали насрочването на ново заседание преди няколко дни, което по правилник трябва да бъде пет дни след искането, т.с. в края на седмицата.

#КНСБ #Пламен Димитров #Министър на финансите #Симеон Дянков #среща #приходи #икономика #бизнес #Национален съвет за тристранно сътрудничество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"