СДВР погна дисциплинарно Симона Радева - отстраниха я от длъжност за 2 месеца

СДВР погна дисциплинарно Симона Радева - отстраниха я от длъжност за 2 месеца
A A+ A++ A

Считаната за приятелка на камикадзето Георги Семерджиев - Симона Радева - е отстранена от работа в МВР за срок от 2 месеца и срещу нея тръгва дисциплинарно производство. Това се разбира от съобщение на МВР.

Ето и съобщението на вътрешното министерство:

"Със заповед на директора на СДВР от 8 юли е образувано дисциплинарно производство срещу служител в група „Охрана на обществения ред" към сектор „Охранителна полиция" при Първо РУ. Дисциплинарно производство е образувано  на основание налични данни за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, регламентирани в точки 15, 19, 20, 83 и 86 от Етичния кодекс за поведение на държавни служители в МВР, утвърден със заповед на министъра.

Служителката е отстранена от длъжност за срок от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец."

От прокурорска гледна точка - засега е известно, че тя е само свидетел по делото за смъртта на две момичета.

Ролята на полицайката в катастрофата на 5 юли все още се изяснява. Първо бяха категоричните твърдения, че е била в колата с Георги Семерджиев.

После се появиха и теза, че лично му е уредила стълба, с която той се е покачил в квартирата си - това бе опровергано, че Семерджиев сам си взел стълба от своята автомивка. В медиите бе писано и че тя го включила в чат на полицейски сили, за да знае къде са патрулите и го предупреждавала лично.

Радева написа статус, че "съвестта й е чиста и всеки ще си сърба попарата" след ужасната катастрофа.

#Симона Радева #СДВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"