Свидетел: Камикадзето Семерджиев не опита да спре, не е докосвал спирачките

Свидетел: Камикадзето Семерджиев не опита да спре, не е докосвал спирачките
A A+ A++ A

Свидетел на тежката катастрофа, отнела живота на две млади жени, твърди, че шофьорът Георги Семерджиев е карал с над 100 км в час и дори не се е опитал да спре.

В нощта на 5 юли около 23 ч. Васил Трифонов е в дома си, в близост до кръстовището на бул. „Черни връх“ и „Арсеналски“.

„Изведнъж се чу много силен звук от удар, последван от тътен. Понеже там често се случват катастрофи, обикновено те са със силно скърцане на спирачки и след това удар. Тук нямаше. Аз затова и не излязох веднага, защото реших, че нещо много тежко е паднало върху булеварда. След 3-4 минути, когато излязох, видях само таксито с шофьора, който обикаляше около него и започналата суматоха“, разказа той пред bTV.

За няколко минути на мястото пристигат множество полицейски коли и линейки, районът е отцепен, а движението спряно.

Васил казва, че не е чул спирачки, а само удар. Той е категоричен, че в квартала редовно се кара с превишена скорост.

„Това беше въпрос на време да се случи, специално в този район. Вече говорейки като жител на „Лозенец“ и живеейки в съседство с този булевард. Гонките там лятно време са ежедневие, пистови мотори, коли, които форсират по булеварда. И мерките трябва да бъдат много по-сериозни, включително и промени в законодателството“, казва Васил, а решението според него са строгите наказания.

Той смята, че Семерджиев е карал с над 100 км в час. „При ляв завой, излизайки от „Арсеналски“ и включвайки се на „Черни връх“, автомобилът има много път да извърви и пресича няколко платна. Таксиметров шофьор, който е опитен, да не забележи автомобил и то от лявата му страна, това означава, че той е имал 1 секунда реакция. Ако в тази секунда той е погледнал надясно, за да погледне дали платното е чисто от пешеходци, той е имал 1 секунда време, за да види профучаващият автомобил през него, но той просто не е спрял, защото вече е правил маневра, за да завие. Явно нещо го е забавило, за да се случи още по-лоша картина. Просто той е извадил невероятен късмет, че му е отнесена само предницата при такава скорост, но пак ви казвам, нямаше звук или индикация за намаляване на скоростта, това обикновено се чува“, разказа Васил.

#Георги Семерджиев #катастрофа #свидетел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »