Туитър съди Илон Мъск заради отказаната сделка за 44 млрд. долара

Туитър съди Илон Мъск заради отказаната сделка за 44 млрд. долара
A A+ A++ A

Twitter ще съди Илон Мъск за оттеглянето му от сделката за придобиването на компанията - и бордът се е въоръжил с адвокатска кантора, специализирана в областта на сливанията, съобщи Bloomberg.

В петък милиардерът обяви, че се отказва от сделката за компанията, която щеше да му струва 44 млрд. долара. Причината - Twitter е нарушил няколко точки от споразумението, най-вече - предоставянето на данни, които да докажат, че фалшивите или бот потребители в платформата са под 5% от всички.

Мъск също се е приготвил със сериозни адвокати - Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, същата кантора, която го защити успешни срещу иск за клевета през 2019 г. и продължава да го защитава срещу собствените му акционери след неуспешния опит да свали Tesla от борсата през 2018 г.

Според анализаторите Мъск няма особен шанс да спечели делото - правният спор е или опит от негова страна да намали сумата, за която ще купи Twitter, или да намали обезщетението, което трябва да плати, ако се откаже от сделката. За момента заложеното в предварителния договор е 1 милиард.

Американски съдия в Делъуеър, където Twitter са внесли своя иск, ще трябва внимателно да прегледа и оцени споразумението за покупка от 73 страници, което бе подписано с голям размах само преди няколко месеца. 

През това време основните компании на Мъск - Tesla и SpaceX - страдат на борсата заради сделката за Twitter.

#Туитър #илон мъск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"