ВМЗ-Сопот да се забрани за частни предприятия, поиска кметът

ВМЗ-Сопот да се забрани за частни предприятия, поиска кметът
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Част от производството на ВМЗ - Сопот трябва да бъде забранено за други частни предприятия, ако процедурата по приватизацията на завода не бъде успешна, коментира кметът на града Веселин Личев .

Според Личев по този начин ще се подпомогне за оздравяването на предприятието, предаде БНР.

С надежда, че успешната приватизация все пак ще стане, представителят на КНСБ в региона на Карлово и Сопот Стефан Раев заяви, че принципно е съгласен с идеята на кмета Веселин Личев.

ВМЗ – Сопот е в процедура по приватизация от 10 юли 2012 г., като в началото на септември икономическият министър Делян Добрев прогнозира, че ВМЗ – Сопот ще има нов собственик до ноември.

Кандидатите за оръжейния завод бяха трима – „Емко", „Дунарит" и „Сейдж консултантс", четвъртият кандидат, представляван от адвокат, се отказа от участие.

Вазовските машиностроителни заводи са под прякото подчинение на Министерството на икономиката и енергетиката, а в тях работят около 3000 души от общините Карлово и Сопот.

Въпреки че отдавна предприятието не работи с мащабите, с които е действало преди, комбинатът остава структуроопределящ за икономиката на подбалканския регион.

#„Сейдж консултантс“ #„Дунарит“ #„Емко“ #Делян Добрев #ВМЗ – Сопот #класифицирана информация #кмет #Сопот #КНСБ #Веселин Личев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"