"Американ Тинкър": САЩ провокираха конфликта с Украйна, Русия неизбежно ще е победител

"Американ Тинкър": САЩ провокираха конфликта с Украйна, Русия неизбежно ще е победител
A A+ A++ A

"Руснаците не могат да бъдат победени по простата причина, че Украйна означава много повече за тях, отколкото за нас. Те смятат Украйна в НАТО, въоръжена до зъби с модерни американски оръжия, за екзистенциална заплаха за Русия. Те няма да позволят това да се случи и говореха за това повече от година“, пише колумнистът Джаред Питърсън, съобщава ТАСС.

САЩ и техните съюзници, пренебрегвайки интересите на сигурността на Русия, провокираха конфликт в Украйна, от който Руската федерация неизбежно ще излезе победител. Тази оценка е на колумниста Джаред Питърсън в статия, публикувана на уебсайта на American Thinker, цитиран от "Труд".

„Западните елити, които казват, че не са предвидили войната, се държат като глупаци в светлината на факта, че администрацията на Байдън третира Украйна като де факто член на НАТО през цялата 2021 г., а Русия казва от почти десетилетие, което няма да толерира Украйна като американски военен бастион по границите си. Ако те  наистина са толкова слепи, значи не са достатъчно квалифицирани за работата си", казва Питърсън.

Според автора уреждането на ситуацията около Украйна преди началото на руската специална военна операция, като се вземат предвид интересите на Москва, „нямаше да противоречи на интересите на САЩ и Запада“. „САЩ и Западът никога не са имали стратегически интереси в Украйна, въз основа на които би било рационално да се провокира война“, подчертава Питърсън.

"Руснаците не могат да бъдат победени по простата причина, че Украйна означава много повече за тях, отколкото за нас. Те смятат Украйна в НАТО, въоръжена до зъби с модерни американски оръжия, за екзистенциална заплаха за Русия. Те няма да позволят това да се случи и говореха за това повече от година“, подчертава авторът, отбелязвайки, че „волята на Русия в тази война е по-силна“. Според него Съединените щати "се впуснаха в авантюра, провокирайки тази война (...) и тръгвайки към разширение на НАТО на изток при пълна липса на заплахи от Русия след разпадането на Съветския съюз".

Снимки: стоп кадри/фейсбук
 
Колаж: novinite.bg

#войната в Украйна #Русия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"