Продължават заплахите заради одита на ГКПП "Капитан Андреево" (ВИДЕО)

Продължават заплахите заради одита на ГКПП "Капитан Андреево" (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Продължават заплахите към служители на Българската агенция по безопасност на храните заради проверките на ГКПП "Капитан Андреево".

"Трима инспектори не дойдоха на робата в тези 4 дни на одита. Пуснаха си болнични вечерта преди одита. Имаме сигнали, че те и семействата им са били заплашвани да си пуснат болнични, за да не дойдат на работа", съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов на пресконференция в БТА, съобщи тв "България он Ер".

По думите му двама народни представители и 3-ма държавни чиновници са били заплашвани преди това, а на двама били предложени подкупи.

Той уточни, че лабораторията е регистрирала повече изследвания, отколкото може да извърши физически. Данните ще бъдат предоставени на прокуратурата.

"Въпросът е дали наистина са били извършвани тестове или са извършени при неспазване на протокола", добави Христанов.

От четвъртък, 7 юли, европейски одитори проверяват как българската държава се справя с фитосанитарния контрол на границата. Проверката е завършила вечерта в петък.

В края на тази седмица е сезиран ГДБОП с данни от проверката. Финалният одит още не е готов. Шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов очерта някои от нарушенията. 

От 9 години Отделът по вътрешен одит към БАБХ не е проверявал граничния пункт, допълни още Христанов.

 Снимка: стоп кадър

#ГКПП Капитан Андреево #Иван Христанов #БАБХ #заплахи #нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай