Сачева: Кризите в момента не се управляват, оставени са на автопилот

Сачева: Кризите в момента не се управляват, оставени са на автопилот
A A+ A++ A

"Кризите в момента не се управляват, те са оставени на автопилот. ... По-добре да вървим към избори, за да се търсят коалиционните формули за следващо управление".

Това заяви пред БНР депутатката от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика. Тя допълни, че каквито и да са управленските коалиции и формулите им, битката с корупцията трябва да остане приоритет за всички партии.

"Скандалите и раздорите в управляващата коалиция не са на принципна основа и за нас не е изненада, че те провалиха мандата за това да направят правителство", коментира още тя.

Сачева подчерта категорично, че ГЕРБ ще върне веднага проучвателния мандат, когато им бъде връчен от президента.

По думите ѝ 22-та закона, свързани с получаване на средствата от Плана за възстановяване, "не са част от програмата на парламента, защото не са внесени там".

"С партиите, които имат ясна евро-атлантическа ориентация, за нас не е проблем да седнем и да говорим по конкретни приоритети. Притеснително е това, че "Демократична България" непрекъснато търси партньорството на БСП, дори на последните избори в Нова Загора се явиха в коалиция с БСП. Това поставя под съмнение за какво говорим", каза депутатката от ГЕРБ-СДС и подчерта:

"ДБ трябва да определят за себе си на кой партньор биха разчитали повече - на БСП, която идеологически, поне на теория би трябвало да е различна от ДБ, или на ГЕРБ, които са показали ясна ориентация към западната демокрация.

Снимка: БНТ

#Деница Сачева - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"