Новите собственици на ОЦК-Кърджали искат да започне производство

Новите собственици на ОЦК-Кърджали искат да започне производство
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Новите собственици на част от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали от офшорната фирма „Хармони 2012" са заинтересовани да започнат максимално бързо производството.

На среща с областния управител Иванка Таушанова представители на инвеститора са заявили намеренията си да модернизират цинковия завод и да изградят изцяло нов електролитен цех, предаде БНР.

В момента специалисти анализират състоянието на завода и до месец се очаква да стане ясно кога комбинатът отново ще заработи.

В момента в ОЦК са останали не повече от 140 души по списък, производството е спряно от 10 месеца, а 17 работници поддържат непрекъсваемия режим на пещите.

Те обаче получават заплата срещу граждански договори от кредитора на ОЦК Първа инвестиционна банка.

Преди броени дни група металурзи от ОЦК се завърнаха от участие в последното заседание на комисията по труда и социалната политика в парламента и изразиха силно разочарование от отношението на депутатите от ГЕРБ.

Заседанието на комисията се състоя в сряда следобед, обсъждани бяха законовите промени, внесени от Емилия Масларова, Димчо Михалевски и Драгомир Стойнев от левицата.

Проектът им се отнася за тежката ситуация с неизплатените за шест-седем месеца заплати на работниците и служителите в ОЦК.


#Оловно-цинковия комбинат #ОЦК #Кърджали #ГЕРБ #Емилия Масларова #Димчо Михалевски #Драгомир Стойнев #Коалиция за България #Хармони 2012 #Първа инвестиционна банка #производство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »