Семерджиев пред съда: Бях отвлечен и не помня нищо

Семерджиев пред съда: Бях отвлечен и не помня нищо
A A+ A++ A

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев, който преди няколко дни уби две момичета в София, предизвиквайки тежка катастрофа в столицата.

По-рано в събота той бе докаран в съдебната зала при засилено полицейско присъствие. Пред магистратите Семерджиев се оплака, че е бил бит в ареста и настоя да бъде пуснат под домашен арест или да бъде изпратен в болница.

В съдебната зала Георги Семереджиев заяви, че не разбира за какво го обвиняват. Обясни, че е бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, а на въпрос кога е станало това, той отговори, че не си спомня. После уточни, че се е случило около 17 часа на 5 юли и не си спомня как, но се събудил на следващия ден в дома си, когато полицаите нахлули в дома му. Той е убеден, че заради отвличането му, нямало как да е шофирал колата си във фаталната нощ.

Семерджиев заяви, че няма причина да е задържан, защото бизнесът му е законен и никога не се е крил. Обясни, че книжката му не е фалшива, предаде Дарик.

Прокуратурата посочи, че след инцидента Семереджиев се е обадил да му донесат стълба, за да влезе в дома си. Сред хората, които се включили в това, била и полицайката Симона. Експертиза показва, че по скоростния лост и вратата на колата има негови следи. Едната маратонка на Семереджиев е намерена в колата, а другата - в дома му. Точно така - само с една маратонка той се появил в стопанисваната от него автомивка малко след инцидента край столичния хотел "Хемус". Както вече стана ясно, именно там са намерени и ключовете за дома му.

По-рано прокуратурата поиска постоянен арест за шофьора, за когото се появиха данни за многократни провинения на пътя. Обвинителите са внесли искането в Софийския градски съд (СГС) около 13:30 ч., информираха от институцията. Към момента все още не е готова кръвната проба на задържания.

По информация на БНТ днес той се е опитал да се нахвърли върху прокурорката, която му е предявила обвинението.

Междувременно прокуратурата повдигна ново обвинение на Георги Семерджиев за предишно провинение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, освен това той е ползвал фалшива швейцарска книжка, съобщи заместник-градският прокурор Христо Кръстев. Тогава той е избягал, след като е спрян от полицаи и тестван с дрегер, който е показал и наличие на алкохол.

Така Семерджиев вече е привлечен като обвиняем по общо три престъпления: причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

 

 

 

#Георги Семерджиев #СГС #мярка за неотклонение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"