Петков върна в реалността "диверсификатора" Борисов

Петков върна в реалността "диверсификатора" Борисов
A A+ A++ A

Кирил Петков отговори във "Фейсбук" на днешните твърдения на Бойко Борисов, че и по време на неговото управление е имало диверсификация на доставките на природен газ. Борисов говори на партийно събрание на ГЕРБ в Бургас. 

"Турски поток - 3 млрд. лева - 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация. Гръцката връзка - 0.5 млрд. лева - 100% от капацитета на тръбата е за България и български износ, веднага диверсифицира 1/3 от годишното потребление на страната ни, на стойност 1/3 от цената на Газпром.

(Интересен факт: цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка, въпреки по-лекия терен). Без допълнителен коментар." Това написа Петков в профила си. 

Снощи Делян Добрев от ГЕРБ заяви, че откриването на интерконектора вчера било фалшиво, още не течал газ. Същото заяви днес и Борисов в Бургас. Нарече откриването "бутафорно". А азербайджанският газ, който тече през интерконектора, както бе съобщено вчера в Комотини,  бил договорен още от Георги Първанов. Което е така, но по време на управлението на ГЕРБ беше направено всичко възможно газ, различен от руския, да не пристига в България. Днес с присъщата си арогантност Борисов призова Петков преди разпускането на парламента да прокара закон от два реда, в който се забранява в България да се внася руски газ. Така щял да спре опасенията, че служебното правителство ще продължи договора с "Газпром". "Обещавам му подкрепата на моите депутати", великодушно заяви Борисов. 

Снимка: Стоп кадър/бТВ - архив

 

 

#Кирил Петков #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници