Ново 20! Мъск вече не иска да купува Туитър!

Ново 20! Мъск вече не иска да купува Туитър!
A A+ A++ A

Илън Мъск обяви, че се отказва от купуването на Twitter, предадоха световните агенции.

Собственикът на Tesla и SpaceX аргументира оттеглянето на офертата за 44 милиарда долара с многобройни нарушения на споразумението за придобиване на социалната мрежа. Мъск по-конкретно изрази недоволство, че от Twitter не са му предоставили достатъчно информация за спама и фалшивите акаунти в социалната мрежа.

От компанията на няколко пъти казаха през последните седмици, че броят на фалшивите акаунти на нейната платформа е под 5 процента, припомня Франс прес. Експертите се питаха дали мултимилиардерът ще оттегли своята оферта или просто цели да договори по-ниска цена.

Съобщението слага край на продължила с месеци сага, след като най-богатият човек в света обяви през април, че възнамерява да купи Twitter, отбелязва Би Би Си.

На 25 април Мъск сключи с борда на директорите на компанията споразумение за придобиване на социалната мрежа за 44 милиарда долара, т. е. при цена от 54,20 долара за една акция. Оттогава Twitter загуби над една четвърт от борсовата си стойност. Акциите на Tesla поевтиняха през този период с близо 25 процента.

Мъск ще трябва да плати компенсация в размер на 1 милиард долара за развалянето на споразумението. Освен това срещу него може да бъде заведено дело - опция, от която от Twitter вече обявиха, че възнамеряват да се възползват.

„Бордът на директорите на Twitter е решен да завърши сделката на цената и при условията, договорени с г-н Мъск", каза президентът на компанията Брет Тейлър. Той изрази увереност, че съдебната битка ще бъде спечелена. 

 
Източник:БТА
 
Снимка: Фейсбук

#илон мъск #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »