Прокуратурата нищи: Помагали ли са полицаи на Семерджиев

Прокуратурата нищи: Помагали ли са полицаи на Семерджиев
A A+ A++ A

Прокуратурата проверява дали полицаи са помагали на Георги Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа в София.

Припомняме, че мъжът е обвинен за смъртта на две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел "Хемус”. След произшествието Семерджиев и неговата спътничка избягали от мястото. След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

Ще бъде проверено дали служители на реда са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Ще бъде проверено и дали полицаи не са докладвали в Прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от Георги Семерджиев.

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство, предава НОВА.

#прокуратура #полицаи #Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »