Акция на МВР: Близък до Асен Василев е задържан - карал без книжка и с полицейска лампа СНИМКИ

Акция на МВР: Близък до Асен Василев е задържан - карал без книжка и с полицейска лампа СНИМКИ
A A+ A++ A

Вчера, в следобедните часове, на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Пушкин“, служители от отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР подали сигнал за спиране на водач на л.а. „Фолксваген Артеон“. Мъжът не само не спрял, но и ускорил движението на колата. Незабавно  бил последван от униформените, които го засекли и спрели на метри - в района  на  бул. „България“. 

Установена е самоличността на шофьора – 40-годишен мъж, както и на двамата му спътници – на 30 и 37 години. В хода на предприетата проверка служителите на реда установили, че мъжът е шофирал със свидетелството за управление с изтекъл преди година срок на валидност. При инспекцията е установено, че е счупено предното стъкло на колата, в лекия автомобил са открити светлинна сигнализация и две радиостанции. По данни на сектор „Видеонаблюдение“-СДВР, снимки от преди дни показват, че автомобилът се е движел с поставена на предното стъкло светлинна сигнализация. Извършени са неотложни процесуално-следствени действия.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 348, разследването по който продължава под наблюдението на прокуратурата.

По данни на АФЕРА ключовото лице, което е задържано се казва Тони Иванов Иванов. Тони Иванов Иванов минава за водеща фигура на „Продължаваме промяната“ във Варна. При проверка от полицията Иванов заявява, че ползва автомобил и шофьор от НСО, макар и после да се оказва, че той реално няма ни най-малко право на подобна привилегия.

#МВР #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"