Без модерен къмпинг на „Шофьорския плаж“ в местността Алепу

Без модерен къмпинг на „Шофьорския плаж“ в местността Алепу
A A+ A++ A
Това лято няма да има модерен къмпинг в местността Алепу край Созопол, стана ясно по време на заседание на парламентарната Комисия по околната среда и водите.

„Въпросът със събарянето на т.нар. подпорна стена край Алепу отново влезе в общественото внимание. Там продължава да има промени с изграждането на модерен къмпинг, но за това не са получени необходимите разрешения“, каза зам.-министърът на околната среда и водите Тома Белев. Той отговори на питане на депутата от БСП Емил Георгиев.

По думите му за строителството на къмпинга, което е вече е започнало, има решение от община Созопол, но няма съгласуване с Регионалната инспекция на околната среда и водите (РИОС). Собственикът е решил, че това му е достатъчно, посочи Тома Белев. В петък миналата седмица е издадена административна мярка за спиране на строителството на къмпинга, добави той. Според него там трябва да се случи рекултивация на терена.

 Тома Белев отбеляза още, че въпросът там е от повече от 18 години, когато територията заедно с локалния път е приватизирана. По думите му „Шофьорският плаж“ и самите дюни са били общинска собственост, но сега територията е включена в уставния капитал на съвместно дружество с цел построяване на комплекс с две хиляди места. "Там установяваме и друго – имаме картирани дюни през 2012 г., които са изчезнали впоследствие“, каза още Тома Белев, цитиран от БТА.

По време на заседанието на въпроси на депутати отговаря и министърът по околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. Зам.-министърът на младежта и спорта в оставка Диана Иванова запозна депутатите с Националната стратегия за младежта 2021-2030 г.

Парламентарната Комисия по околната среда и водите не гласува решения поради липсата на кворум по време на заседанието.

 

#Алепу #къмпинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »