Рашков потвърди за катастрофата: Има данни за съпричастност на служители на МВР (ВИДЕО)

Рашков потвърди за катастрофата: Има данни за съпричастност на служители на МВР (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Има достатъчно данни за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР. Това обяви Бойко Рашков на брифинг в Министерския съвет в четвъртък във връзка с катастрофата в София, при която загинаха две жени. 

"Ще изследваме в детайли шофьорската история на този човек. Отделно събираме материали и по друго досъдебно производство срещу него", каза още Рашков.

Той потвърди, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 г. Въпреки това, от тогава до фаталната вечер на инцидента на бул. "Черни връх" е шофирал ралични МПС-та. "Предприемани са десетки действия на МВР срещу него, включително са изпращани материали в прокуратурата", съобщи силовият министър в оставка.

Той каза още, че е разпоредил група от служители на различни звена в МВР да проверяват всички случаи, свързани със Семерджиев. "Те са десетки за изминалите 16 години. Трябва да установим какво отношение е взето спрямо него", подчерта Рашков.

„Имаме безспорни данни, че се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария. С този документ той се е представял при няколко проверки - при едната е избягал. Този документ, макар и фалшив, е останал в ръцете на полицейските служители”, добави Рашков.

 

#брифинг #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"