Почти 30% от шофьорите в София карали дрогирани

Почти 30% от шофьорите в София карали дрогирани
A A+ A++ A

Почти 30% от водачите, които управляват моторни превозни средства в София, го правят след въздействие на упойващи вещества. Това каза по време на изслушването си в Столичния общински съвет (СОС) комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ - София. Това са млади хора между 18 до 40 години. Според него младото поколение не се съобразява с нищо.

Началникът на „Пътна полиция“ – София добави, че от началото на годината в София са регистрирани над 110 000 нарушения на скоростта, заловени са 178 водачи след употреба на наркотици, а 298 са хванати да шофират след употреба на алкохол.

Столицата е много натоварена, трафикът е голям и ние сами, не можем да огреем навсякъде“, отбеляза Тенев. По думите му всяка вечер в София има 15 автомобила на „Пътна полиция“ и още пет, които обслужват магистралите около столицата. В София стават много леки пътнотранспортни произшествия. Той допълни, че от началото на годината броят на жертвите в София са с пет по-малко.

„Молбата ни е, ако има възможност, Столичната община да ни осигури средства, за да осигурим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта“, отбеляза още Тенев. 

Къде стават най-много катастрофи?

От началото на годината най-много пътни произшествия в София са станали на Околовръстния път – 200, на „Цариградско шосе“ са регистрирани 103 инцидента, а на бул. „Черни връх“ – 51. Най-много жертви има при катастрофи на Околовръстния път – 11, на „Цариградско шосе“ – девет, на бул. „Черни връх - три“, информира началникът на „Пътна полиция“ - София, цитиран от БТА.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници