Цените преди и сега: С колко ни цакат в магазина? СНИМКИ

Цените преди и сега: С колко ни цакат в магазина? СНИМКИ
A A+ A++ A

Няма да сбъркаме, ако кажем, че инфлацията ни удари доста сериозно. Вследствие на Ковид кризата и последвалата война между Русия и Украйна цените на суровини и стоки скочиха до небесата и това несъмнено се отрази на портфейла на обикновения гражданин.

Все си говорим за  това колко високи са цените към днешна дата и това определено натежава на семейния бюджет. Истината обаче е, че досега не си бяхме дали сметка колкот точно по-скъпо е всичко в магазина.

След разчистване на гардероба се натъкнахме на стара касова бележка от 2020 г. от популярна верига супермаркети. Решихме да си направим експеримент и да я сравним с актуални бележки от тази година. Макар да става дума за период от само две години, то разликата в цените на стоките е фрапираща.

Сред закупените продукти присъстват основни артикули като прясно мляко, яйца и хляб. Докато преди две години една стандартна кутия от 10 бр. кокоши яйца е струвала 1,89 лв. (без промоция - малко над 2 лв.), то към 4 юли 2022 г. същите можете да закупите на стойност не по-малка от 3,95 лв. По подобен начин стоят нещата и при прясното мляко, което преди две гдини сме успявали да зкупим на цена под 2 лв., но в момента то струва около 2,29 лв. до близо 4 лв., в зависимост от марката.

Ако съдим по старата бележка, то за около 5-6 продукта сме заплатили близо 15 лв. Дали към днешна дата това би било възможно?

Понякога дори не ни е нужен нагледен пример с касова бележка, за да посочим драстичната разлика в цените на още основни продукти. Най-ярък пример е краве маслото, което достигна до цена, доближаваща се до 8 лв. Друг пример е киселото мляко, което достигна цени от 1,60 лв.

Едва ли някога цените ще се завърнат в предишното си положение, но се надяваме да спрат и да се покачват. Споделете с нас как се отразява на семейния ви бюджет поскъпването на стоките. Кои продукти ви е най-трудно да вместите в списъка, заради повишаването на цените?

Цените 2020: 

 

Цените сега: 

 

#цени #магазин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"