Федерацията по борба освободи всички национални треньори

Федерацията по борба освободи всички национални треньори
Президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Управителният съвет на Българската федерация по борба (БФБ) единодушно освободи всички национални треньори - мъже, жени, юноши, девойки, заедно с щабовете им, а техните заместници ще бъдат избрани на следващия съвет, заяви президентът на федерацията Валентин Йорданов.

Преди това селекционерите в свободния и класическия стил при мъжете и жените - Симеон Щерев и Братан Ценов, дадоха отчет за представянето на борците по време на Олимпиадата в Лондон, предаде БГНЕС.

Ценов подаде и оставка, като аргументира решението си със слабото представяне на отбора на игрите, и посочи за свой заместник помощника си Стоян Добрев.

Управата даде слаба оценка за представянето на мъжете и в двата стила, а Станка Златева, която донесе единственият медал за България в борбата - сребро, получи много добра.

„Решението за освобождаването е единодушно, на Управителния съвет. Все пак започваме нов олимпийски цикъл. Но това не означава, че досегашните треньори няма да останат в новите щабове. Специално от Симеон Щерев сме много доволни, професионалист е“, каза Валентин Йорданов.

Като причини за слабото представяне на игрите Йорданов посочи не само треньорски грешки, но и на състезателите.

„Не може Радослав Великов да води 10 секунди преди края, да даде точка и да загуби срещата“, коментира президентът на федерацията и допълни, че „не може световният шампион Христо Маринов в последните секунди да позволи да го пренесат. И всичко това от съперници, които са побеждавали на други първенства“.

Йорданов изрази мнение, че Станка Златева ще намери сили да остане още един олимпийски цикъл, но уточни, че световният шампион Елис Гури вече няма право да променя националността си, каквито спекулации се появиха в медиите.

„Ще направим всичко възможно да го запазим и той да продължи да се бори“, обяви президентът.

Валентин Йорданов призна, че оттеглянето на Гриша Ганчев ще постави борбата пред трудни изпитания, но изрази надежда той да преосмисли решението си.

Новите треньори на националните отбори ще бъдат избрани от следващия управителен съвет, който ще се проведе до месец-два.

Въпреки трудностите, президентът на БФБ изрази очаквания, че на следващата Олимпиада в Бразилия, след четири години, България отново ще има медалисти.

#Българската федерация по борба #треньори #Валентин Йорданов #Симеон Щерев #Станка Златева #Олимпиада #Лондон #Бразилия #медали #България #борци #Братан Ценов #състезатели #Гриша Ганчев #управителен съвет #Елис Гури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници