След трагедията: Таксиметрови шофьори блокираха бул. "Черни връх" (ВИДЕО)

След трагедията: Таксиметрови шофьори блокираха бул. "Черни връх" (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Таксиметрови шофьори блокираха движението при кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски". По-късно днес на мястото, където стана катастрофата във вторник вечерта, отнела живота на две жени, ще има протест, организиран от граждани срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя, предаде БГНЕС.

Събралите се спонтанно таксиметрови шофьори натиснаха клаксоните на автомобиите си. Действията им са провокирани заради фактът, че Семерджиев удря с колата си и таксиметров автомобил. Сред пострадалите е 52-годишен шофьор на такси. За щастие мъжът е само с контузия на главата. Прегледан е от екипите на Спешна помощ, но е отказал хоспитализация. Две млади жени – на 22 и 26 години, обаче загиват. Разбитият асансьор на метростанцията вече е опакован с метални ограждения. Таксиметровите шофьори апелират за справедливост, контрол, отговорност, безопасност и разумно шофиране! 

Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобила, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели. Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник. На етапа е уточнено, че същия ден 36-годишният Семерджиев е извършил още едно пътнотранспортно нарушение. Делото по случая се гледа от Националната следствена служба.

 Снимка: стоп кадър/НОВА

#таксиметрови шофьори #бул. Черни връх #блокираха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »