Пускат шеф Токев от затвора идната седмица?

Пускат шеф Токев от затвора идната седмица?
A A+ A++ A

След седмица е много вероятно шеф Андре Токев да излезе на свобода. Другата сряда Темида ще разгледа молбата на готвача за предсрочно освобождаване. Това разбра "България Днес" от източници в Софийския градски съд, където ще се гледа делото за свободата на топготвача.

Шансът магистратите да одобрят искането на Токев е изключително голям, тъй като Андре вече е излежал над половината от присъдата си, която е 10 месеца. Готвачът никога не е създавал проблеми в зандана и се вихри в кухнята вече от няколко месеца.

Да не говорим, че Софийският градски съд е залят с молби от колеги, служители и почитатели на шефа, в които те настояват магистратите да освободят Андре.

"Токев е по-полезен навън, в обществото, отколкото зад решетките", пише в повечето от писмата, изпратени до правната институция, разбра "България Днес" от свои източници в съда.

Колегите на Токев, които участват на "Съмър Фест", изпратиха молби готвачът да бъде освободен предсрочно, защото трябва да им удари едно рамо на фестивала, а един от ресторантите му е получил и официална покана.

Според източника на съда присъстващите на фестивала може и да успеят да опитат от вкуснотийките на Андре, защото шансът Токев да бъде пуснат е голям. Това не стана в края на миналия месец, както се настояваше в молбите до магистратите, защото съдията, който трябва да гледа делото, бе в отпуск. Сега той вече е на линия и е насрочил заседание за другата седмица.

Топготвачът бе сгащен на 31 октомври след сигнали на граждани за пикап по джанти, който криволичи по Околовръстното шосе на София. Още с приближаването до белия джип униформените забелязват, че три от гумите на колата са спукани, а едната дори липсва. Из медиите се появиха кадри, които показват как Токев шофира близо километър само по джанти, а накрая едната се запалва.

Кулинарят успя да сключи споразумение с Районната прокуратура и получи седем месеца затвор, глоба от 450 лева и книжката му бе отнета за година и половина. Към това наказание бе добавена и предишната условна присъда на готвача от три месеца затвор, която също трябва да бъде изтърпяна ефективно.

Ако всичко мине гладко следващата сряда, Токев може да е на свобода преди края на месеца, тъй като има 14-дневен срок за обжалване и готвачът може да бъде пуснат чак след като изтече. Това, разбира се, е в случай че прокуратура е несъгласна с решението на съда и реши да обжалва.

 

#андре токев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »