Костадинов: Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от машината

Костадинов: Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от машината
A A+ A++ A

„Ще внесем предложение за задължително броене на хартиените отрязъци от машинното гласуване и ако се види, че има несъответствия между тях и протокола ма машината, да се взима предвид броенето на хартиените отрязъци". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

По думите му: „Очевидно е, че ако машината може да сгреши, 7-8 човека няма как да сгрешат”. "Възраждане ще направят предложението си, когато го предвиди парламенгтарната процедура, което моеж да е днес и в следващите дни.

Според Костадинов най-големите злоупотреби са ставали, когато се гласува с хартиени бюлетини, но и процедурата с машините не е убедтелна. 

Днес "Възраждане" ще предложи да се гласува отново и текст за отмяна решението на НС, с което се вдигна ветото над преговорния процес на РСМ. Той припомни, че миналата седмица са внесли това предложение да е 1 точка в дневния ред тази седмица. „Председателят отказа да го допусне. На председателски съвет не е било разгледано”, посочи Костадинов.

Той призна, че не очаква днес то да се гласува. И обобщи: „Доказано е вече, че тази коалиция между ДБ, ДПС, ГЕРБ и ПП няма да допуснат подобна защита на националния интерес на България, тъй като те работят срещу националния интерес на България”.

#Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »