Опасни ли са продуктите за интимна хигиена

Опасни ли са продуктите за интимна хигиена
A A+ A++ A

За разлика от мъжете, които могат да измият цялото си тяло с препарат за чинии и да не им направи впечатление, то при нас жените нещата са малко по-сложни. Ние използваме различен тип продукт за всяка отделна част от тялото си - лице, коса, тяло. А какво обаче да кажем за интимната област?

На пазара се предлагат разнообразни продукти за почистване на тази специфична част от тялото. От мокри кърпички до гелове и пяни и в крайна сметка изборът става доста труден. А удачно ли е изобщо да използваме продукти за интимна хигиена? Имат ли някакви ползи или всичко е мракетингов трик? Нека разберем какво казват специалистите!

Но преди да започнем, трябва да уточним нещо много важно. Никога не трябва да използвате почистващи продукти във влагалището. Те са предназначени за вулвата (клитора и срамните устни). Те никога не трябва да влизат във влагалището).Не е необходимо да използвате скъпи и изискани продукти. Всъщност леко измиване с топла вода и от време на време нежен сапун вършат чудесна работа.

И така, да си дойдем на думата: Безопасни ли са продуктите за интимна хигиена?

За съжаление, няма ясен отговор по отношение на това дали женските продукти са безопасни или не. Съществуват две отделни категории: продукти, които почистват вулвата и продукти, които почистват вагината (душове).
специалистите категорично отхвърлят употребата на вторите, защото предизвикват значителни рискове. Те само замаскират проблема като внушават на дамите, че са отмили всичко. Същевременно инфекцията продължава да се разпространява и да се развива. Трябва да се има предвид, че обикновено тези продукти съдържат определени химически съставки, които сами по себе си могат да предизвикат раздразнения.

Какво да правим в този случай?

Помислете за употребата на сапун

Женските измивни продукти не са необходими като могат да бъдат заместени от топла вода, кърпа и в някои случаи нежен сапун.

Уверете се, че е без аромат

Въпреки това, ако решите да използвате специален продукт, то той трябва да е без абсолютно никакви аромати и етерични масла. Колкото по-малко съставки, толкова по-добре!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »