„Миньоните 2“ откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса

„Миньоните 2“ откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса
A A+ A++ A

След петгодишно отсъствие, любимите на малки и големи вездесъщи жълти разбойници се завърнаха на големия екран и родните зрители се стекоха в кината, за да изживеят най- забавната им и пакостлива лудория до момента, а резултатите не закъсняха. За изминалия уикенд Миньоните 2 е бил гледан от над 37 хил. зрители и с приходи от над 400 хил. лева се нарежда на първо място в класацията за най-касов дебют за анимация, както за тази година, така и от началото на пандемията. Филмът освен това задминава глобалните хитове Топ Гън: Маверик и Джурасик свят: Господство, като бележи втория най-голям премиерен уикенд за 2022 г., изпреварван единствено от Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта. В световен мащаб резултатите на Миньоните 2 са не по-малко впечатляващи – филмът изпревари прогнозите на специалистите, регистрирайки общи приходи от над 200 млн. щатски долара, с което защити позицията на анимационния франчайз като най-касовия в историята.

В Миньоните 2 вездесъщите мъници предлагат безценната си „помощ“ на едва 12-годишния, но вече порядъчно проклет Гру, който крои пъклен план да се превърне в най-великия злодей в историята. Филмът е своеобразно завръщане към корените за Illumination и предлага сърцата история с много хумор, екшън, музика и редица попкултурни препратки. Изпълнен с редица поп-културни препратки и закачки, много музика, неспирен екшън и най- вече със забележително чувство за хумор, Миньоните 2 предлага свежа и оригинална история със сърце и душа, по подобие на ранните филми на Illumination, които превърнаха студиото в еталон за качественото кинозабавление, а миньоните в едни от най-колоритните и обичани герои на всички времена. Миньоните 2 идва в родните кина озвучен на български език, като гласът на един от най- ярките и шеметни образи във филма принадлежи на известния комик и телевизионен водещ Николаос Цитиридис.

За първи път обаче, зрителите у нас ще имат възможност да се насладят на Миньоните 2 и в оригиналния му език, на специални субтитрирани прожекции в избрани киносалони. Предвождан от оригиналните автори на франчайза, Миньоните 2 е продуциран от създателя и изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри и дългогодишните му сътрудници Джанет Хийли и Крис Рено. Филмът е режисиран от завръщащия се към поредицата Кайл Балда (Аз, проклетникът 3, Миньоните), а ко-режисьори са Джонатан дел Вал (Сами вкъщи) и Брад Ейбълсън (Семейство Симпсън). Убийственият 70-тарски саундтрак е дело на легендарния музикален продуцент и носител на „Грами“ Джак Антонов. Освен Николаос Цитиридис, в озвучаването на филма се включват Петър Бонев, Станислав Пищалов, Ана- Мария Лалова, Василка Сугарева, Мариета Петрова, Георги Спасов, Явор Караиванов, Димитър Тодоров, Симона Нанова, Димитър Тодоров и др. Добавяме щипка проклетии към лятото с шеметното приключение Миньоните 2 - вече в кината на 2D, 3D и 4DX.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »