Прокурор от Смолян беше намерен удавен

Прокурор от Смолян беше намерен удавен
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Сутринта във вторник трупът на 51-годишен мъж, за когото се предполага, че е зам. окръжният прокурор на Смолян Христо Василев, е бил изваден от водите на язовир Кърджали, съобщиха от МВР - Кърджали.

Според полицията Василев пристигнал на риболов в понеделник и за последно около 10.00 часа се чул по телефона с близките си, след това спрял да отговаря на мобилния си телефон.

Късно вечерта в понеделник е бил подаден сигнал в Районното полицейско управление в Ардино за изчезналия, след което полицията незабавно е започнала издирване.

Полицаите открили първо автомобила на мъжа, а след това на брега били намерени дрехите и въдицата му.

По първоначални данни най-вероятно Василев се е подхлъзнал и е паднал във водата, тъй като няма улики за насилствена смърт.

Трупът ще бъде транспортиран за аутопсия в кърджалийската болница, а за момента районът е все още отцепен, очакват се разследващи от столицата.

Василев бил известен сред приятелите си като страстен риболовец, а тъй като в момента бил в отпуск, в неделя се отправил към скалистия бряг на реката до селото. Не се прибрал у дома до късно вечерта, тогава съпругата му алармирала приятели за изчезването му.

Окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, който следобед е потеглил за мястото на трагедията, е отказал да даде подробности с уточнението, че говорителят на институцията ще уведоми медиите.

Оттам обаче също са предпочели да мълччат, тъй като според тях близките на загиналия още не знаели за смъртта му.

#прокурор #труп #язовир #Кърджали #удавяване #Христо Василев #зам.-прокурор #полиция #риболов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"