Младенов „освобождава“ затворници в Беларус

Младенов „освобождава“ затворници в Беларус
Николай Младенов призова беларуския президент Александър Лукашенко да освободи политическите затворници в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Николай Младенов призова беларуския президент Александър Лукашенко да освободи политическите затворници в страната.

„Призовавам още веднъж президента Лукашенко да освободи арестуваните след изборите през декември миналата година и да инициира открит диалог с опозицията и гражданското общество, за да започне преходът към демокрация и плурализъм на своята страна. Беларус е горда и независима държава и нейният народ заслужава европейско бъдеще“, заяви Младенов в речта си по време на срещата на ОССЕ във Вилнюс, съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи.

Срещата на ОССЕ събра днес външните министри на държавите - членки на организацията, която обхваща три континента - Европа, Азия и Северна Америка.

В литовската столица те обсъждат засилването на структурите на ОССЕ за ранно предупреждение при конфликти, разширяването на областите на взаимодействие с азиатските и средиземноморските партньори, както и стартирането на проекти за възстановяване и развитие на Афганистан.

Очаква се министрите да приемат и промени във Виенския документ, който регулира дейността на ОССЕ в политико-военната област.

#Николай Младенов #Александър Лукашенко #затворници #политически #ОССЕ #среща #Беларус #министър #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »