Кои са спряганите имена за министър на културата в служебния кабинет?

Кои са спряганите имена за министър на културата в служебния кабинет?
A A+ A++ A

Актьорите Малин Кръстев и Влади Люцканов, оперната прима Дарина Такова и настоящият съветник на Румен Радев по парламентарните въпроси и бивш депутат от БСП Антон Кутев са спряганите имена за министър на културата в евентуален бъдещ служебен кабинет, твърди „България Днес“. 

Актьорът Малин Кръстев е на 52 години и само за последната година е участвал е дузина филми театрални постановки. Почти всяка година получава номинации за ролите си, а тази година спечели „Аскеер" за водеща мъжка роля в спектакъла „Една истинска пиеса" на МГТ „Зад канала". От януари 2018 г. е част oт трупата.

Бил е и преподавател в дъските стyдиа на Младежкия театър, както и в Театралния колеж „Любен Гройс". В театралното изкуство той вижда вид терапия, а заради необходимостта от нея вярва, че театърът никога няма да изчезне. Кръстев е добре познат като един от първите водещи на „Господари на ефира" в тандем с Васил Василев-Зуека.

Участва в проекта „Поетите" на Диана Алексиева. Това е представление, при което актьорите рецитират поезия на сцената на живо пред публика. „Вече три години всичко се изкупува и самия факт, че хората седят и плачат на български стихове, ме учудва, но не сме загубена нация", казва Малинко.

„Вече не преподавам. Не мога да гледам как унижават млади хора. Взеха им таксите и ги изхвърлиха. Толкова години имах школа в Младежкия, после взех клас в „Любен Гройс" заедно с Геро и Весела Бабинова. Накрая тримата платихме дипломните спектакли на децата. Готов съм да подаря спектакъла на всеки директор, само и само децата да поддържат форма. Съсловието свали нивото. И се изгуби онзи чар, който си спомням", смята Кръстев.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »