"Бритиш еъруейз“ отменя голяма част от полетите си през лятото

"Бритиш еъруейз“ отменя голяма част от полетите си през лятото
A A+ A++ A

Драмата с масово отменяне на полети на авикомпаниите в Европа се разраства. Най-големият британски авиопревозвач "Бритиш еъруейз" (British Airways) съобщи днес, че ще наложи да отмени повече полети, планирани за летния ваканционен сезон, съобщи БНР, цитирайки световните агенции.

Авиокомпаниите обвиняват летищните оператори за недостига на персонал и невъзможността да бъдат обработени нарасналите пътувания със старта на сезона на почивките. 

"Бритиш еъруейз" заяви, че ще намали своя график за април-октомври с 11%, след като каза през май съобщи, че съкращенията ще възлязат на 10%. Компанията започва да се свързва с клиентите си, за да им се извиним и да им предложим да нови резервации или да им възстанови напълно дадените средства.

Британският превозвач отменя повече от 650 полета от лондонските летища "Хийтроу" и "Гетуик" до дестинации, включително ваканционни места в Испания, Португалия и Гърция, като отмяната на полетите ще засегне до 105 000 пътници, съобщава в. "Телеграф". Според "Гардиън" ще бъдат анулирани повече от 1000 допълнителни полета това лято от Хийтроу и Гетуик, тъй като недостигът на персонал продължава да се отразява на дейността му. Ще пострадат най- популярните ваканционни дестинации, включително Малага, Палма и Фаро.

Авиокомпаниите и летищата в цяла Европа се мъчат да се справят със силния ръст на пътуващите след две години ограничения заради коронавируса. Броят на пътниците вече е достигнал около 90% от нивата преди пандемията. Някои летища като "Хийтроу" и "Гетуик" са принудени да наложат свои собствени ограничения на капацитета.

Само преди ден стана известно, че германската Lufthansa е ануалира около 3000 линии от Франкфурт и Мюнхен през лятото. Подобна стъпка предприе и EasyJet. Белгийският авиопревозвач Brussels Airlines, който е част от германския авиогигант "Луфтханза груп", също отменя близо 700 полета, планирани за това лято, съобщиха белгийските медии.

 

#отменя #лято

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »